Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt a Rácalmási Tökfesztivál megújult honlapján!

bodnarsandorA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 1994-ben alakultunk meg, két éve ünnepeltük fennállásunk 20. évfordulóját, közhasznú egyesületként működünk.
Nem rétegszervezet vagyunk, tevékenységünk átfogja településünk egész lakosságát. Céljaink között szerepel városunk természeti és épített értékeinek védelme, a településszerkezethez illő fejlesztése és szépítése, a helyi hagyományok ápolása és új hagyományok teremtése, közösségépítés, fiatalok nevelése, mozgósítása és bevonása a közösségi önkéntes munkába.

E célok megvalósítása érdekében oktatási, tájékoztatási és propaganda tevékenységet végezünk, előadásokat, kulturális, művészeti és más célszerű rendezvényeket szervezünk, együttműködünk a helyi önkormányzattal, annak intézményeivel, valamint más civil szervezetekkel, szorgalmazzuk az önkéntes munkát és annak megbecsülését.

A Tökfesztivál ötletét egy külföldi kiránduláson szerzett tapasztalat szülte még 2004-ben. Egészen kicsi, helyi eseménynek indult, de a téma olyan jónak bizonyult, hogy alkalmassá vált országos hírű három napos rendezvénysorozat létrehozására. A Tökfesztivál megrendezésével Rácalmás ismert turisztikai célpont lett. A Tökfesztivál igazi családi program, ahol a nemzeti, nemzetiségi és nemzetközi kultúra párosul a hagyományokkal, hagyományápolással és a felhőtlen kikapcsolódással.

Kérem, nézze meg megújult honlapunkat, reméljük, hogy az idei évben is vendégeink soraiban köszönthetjük Rácalmáson!

Bodnár Sándor – elnök

Hozzászólások